Spackspuiten van wanden en plafonds?

Spackspuitwerk is een machinale afwerking die veelal wordt toegepast in de nieuwbouwsector voor zowel particulieren als bedrijven. Spack is een kunsthars en kalk bevattende pasta wat door middel van een professioneel spackmachine wordt aangebracht op wanden en plafonds.

Spack wordt in 2 lagen aangebracht, namelijk de eerste laag de zo genoemde meslaag en de 2e laag de afkorrellaag. De meslaag wordt aangebracht om kleine oneffenheden in de ondergrond weg te pleisteren. Met de afkorrellaag wordt de structuur bepaald. Hoe fijn of hoe grof de spack wordt gespoten bepaalt u zelf. Er kan in verschillende korreldiktes worden afgekorreld zoals fijn, midden en grof. Onze spackspuiter beschikt over verschillende nozzles met diverse diameters zoals 3, 4, 5 mm, in onze showroom bekijkt u de soorten spackspuit die er zijn.

Zo is een duuurzame variant van spack dat van het merk Brander. Spackspuit is een sierpleister die steeds meer wordt toegepast als wandafwerking in woonhuizen en kantoorpanden. Spack geeft op het totaal een strakke en sterke afwerking. Deze wandafwerking is bovendien zowat de voordeligste keuze die u kunt maken voor uw woning.

Voordelen

  • Een groot voordeel van spack is dat er, doorgaans, weinig tot niets aan de wanden voorbehandeld hoeft te worden.
  • Voorbehandeling en afwerking in 1 keer.
  • Snel klaar.
  • Kostenbesparend wand/plafondafwerking.

Nadelen

  • Als het beschadigd raakt is het lastig bij te werken.
  • Later overschilderen is niet makkelijk ivm baanvorming door de roller.
  • In kleur is het meteen een stuk duurder.

Tijdens het spack-spuiten dient rekening gehouden te worden met hoeken, naden en kieren. Ook uw woonruimte zal met deze machinale spuit-afwerking volledig afgeplakt moeten worden in verband met het vrijkomen van nevel. Scheuren en oneffenheden worden tot zover mogelijk voorkomen middels het plaatsen van gaasband en of reparaties die wij uitvoeren.

De standaard kleur van ‘spack-spuiten’ is (zacht wit) daarnaast treft u bij De Spaan Showroom een tal van natuurlijke lichten tinten die volgens kleurcodes gekozen kunnen worden. U kunt zowel uw wanden als het plafond laten afwerken met ‘spack’.

De Spaan Showroom adviseert u graag vanuit de praktijk in de details bij het kiezen voor spackspuit.

Offerte nodig?

Vraag direct een spack-spuit offerte aan.

Vraag offerte aan

Deel met...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Bel mij terug