Een Epoxy vloer voor uw bedrijfsruimte? of magazijn?

Epoxyvloeren

Epoxy vloeren worden vooral toegepast in bedrijfsruimtes, winkelruimtes en andere commerciële omgevingen waarin hoge eisen worden gesteld aan de vloer. Door het naadloze karakter en de strakke look, zie je epoxyvloeren ook wel terug in het moderne interieur, zij het minder frequent want epoxy heeft ook een aantal nadelen ten opzichte van bijvoorbeeld polyurethaan.

Voor- en nadelen van een epoxy vloer
Net zoals elk type gietvloer heeft ook epoxy zijn specifieke eigenschappen. Of een vloer in epoxy de meest geschikte oplossing is voor jouw noden hangt af van je persoonlijke voorkeuren:

Voordelen:

– Kan in veel kleuren en afwerkingen geleverd worden.
– Geheel vloeistofdicht en bestand tegen zuren en chemicaliën.
– Slagvast, stootvast.
– Zeer makkelijk te reinigen en bijzonder hygiënisch.

Nadelen:

– Kan scheuren vertonen wanneer de ondervloer niet volledig stabiel is.
– Is krasgevoelig (meer krasgevoelig dan polyurethaan).
– Geen vloerverwarming mogelijk.
– Contactgeluid tijdens het belopen.
– Voelt koud aan zoals een tegelvloer.

Onderhoud:

Het dagelijks onderhoud kun je het beste plegen met een zachte bezem, een stofwisser of een stofzuiger met een parketborstel. Zand is voor iedere vloer een vijand, ook voor een epoxyvloer. Het veroorzaakt voornamelijk krassen op de vloer. Regelmatig onderhoud is dus gewenst. Nat reinigen kan gebeuren met niet agressieve schoonmaakmiddelen. Mocht er zich wat kalk op de vloer gevormd hebben dan kun je dit reinigen met een oplossing van azijn. Gebruik bij het schoonmaken niet te veel zeep want anders vormt zich naar verloop van tijd een vettig zeeplaagje op de vloer. Het is niet schadelijk maar geeft deze een doffe uitstraling.

Toepassing:

Magazijn:

Garage:

Een epoxyvloer is zeer geschikt om gebruikt te worden in de garage. Ben je een fervent klusser of autoliefhebber dan zul je aan een dergelijke vloer veel plezier hebben. Een garagevloer van epoxy is namelijk volledig vloeistofdicht en bestand tegen oliën, vetten, zuren en chemicaliën. Auto’s en andere zware voertuigen of voorwerpen kunnen er zonder problemen overheen rijden en de vloer is zeer makkelijk te reinigen.

Offerte nodig?

Vraag direct uw Epoxy vloer offerte aan.

Vraag offerte aan

Deel met...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on Pinterest

Bel mij terug